SATB – Swedish repertoire

„Hur ska det gå?“: Melissa Horns groovy och lite udda „kärlekslåt“.

„I folkviseton“: Nils Ferlins vackra ord – klädda i fina harmonier.

„Ett sista glas“: Ursprungligen är „The Parting Glass“ en irländsk folkvisa som Sven-Bertil Taube sjöng i en svensk översättning. Därefter gjorde Mirjam Bryant ett cover i programmet „Så ska det låta“ – och nu kommer jag med ett körarr – äntligen!

„Vi är från topp till tå“: Marlene Dietrichs berömda låt ur filmen „Der blaue Engel“. Kan det finnas ett bättre extranummer för „kärlekstundens barn„?

„Födelsedagsfesten“: Sam J. Lundvalls makaber humoristiska historia om bondens 50-års fest fick jag lära känna genom gruppen „Triakel“. Låten skrek efter ett körarrangemang – hoppfaderullanlej!

„Måste vägen till Curacao gynga så?“:Povel Ramels underbara calypso funkar utmärkt för a cappella kör. Kanske även med lite percussion „on the side“.

Här kommer några svenska jullåtar:

„Trettondagsfesten“: Jag behövde bara ändra några få ord så att man även kan sjunga den roliga „Födelsedagsfesten“ i ett julprogram. 🙂

„Torspar-julaftas-våggvisa“: Även den här låten hörde jag först med „Triakel“. Den vackra och suggestiva sången handlar om julen i en fattig stuga i Jämtland.

„Skärgårdsjul“: Den här låten skrev min fru Hanna till mig för några år sen när vi firade vår första jul i Stockholms skärgård och jag skulle sjunga på julottan. Låten fångar en del av magin och blivit en av min körs favoriter.

Så här låter solo versionen när jag sjunger den. 🙂